Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Het plaatsen van een bestelling in onze webshop werkt als volgt:

1 - Selecteer het product dat je wilt aanschaffen

- Kies “Toevoegen aan winkelmandje” 

- Kies "Bestellen"

- Vul de gevraagde gegevens in 

- Kies “Doorgaan (stap 1 van 3)

- Controleer de gegevens + Vul evt. kortingscode in (wanneer je die ontvangen hebt) + kies “Doorgaan ( stap 2 van 3)

- Selecteer onder “Betaalwijze” de gewenste betaalmethode + Kies "Bestellen ( stap 3 van 3)" om de bestelling te voltooien via de gekozen betaalmethode.Niet gelukt met bestellen?

• Neem bij een technische oorzaak contact met ons op. Vermeld voor een snelle afhandeling s.v.p. zo nauwkeurig mogelijk tegen welk probleem je bent aangelopen.

• Wanneer de aanvraag Klarna Achteraf Betalen niet goedgekeurd is of het is niet gelukt alle gevraagde informatie te verschaffen, neem dan contact op met de klantenservice van Klarna (telefoonnummer 0031208082852 / of 24/7 via chat).

Wij bieden diverse beveiligde betaalmethoden aan in onze webshop waarmee jij een bestelling kan plaatsen in onze webshop:

• Creditcard 

• IDEAL

• Bancontact • Belfius 

• KBC/CBC 

• Klarna (betaal nu, later of in 3 delen)

• Cadeaubon Smartwatchmagazijn.nl 

De beschikbare betaalmethoden zijn afhankelijk van het land waar je woonachtig bent.

De Smartwatchmagazijn.nl cadeaubon is te gebruiken bij elke bestelling die je plaatst in onze webshop.Indien het aanschafbedrag hoger is dan waarde van de cadeaubon kan het prijsverschil bijbetaald worden. Resterend tegoed op de cadeaubon is onbeperkt geldig.

Als het niet lukt om je bestelling te plaatsen dan kan dat of een technische - of een administratieve oorzaak hebben.• Wanneer je niet wordt doorgeleid naar de website van de gekozen betaalmethode en/of een foutmelding krijgt, dan betreft het een een technische oorzaak. Neem in dat geval s.v.p. contact met ons op en vermeld zo duidelijk mogelijk welke foutmelding je ziet.• Wil je jouw bestelling achteraf betalen via Klarna en word je wel doorgeleid naar de website van Klarna maar wordt de aanvraag niet goedgekeurd, neem dan s.v.p. contact op met de klantenservice van Klarna. In veel gevallen kan de aanvraag dan alsnog verwerkt  worden.

Als na contact met Klarna blijkt dat het voor jou niet mogelijk is om gebruik te maken van Achteraf Betalen dan hopen wij dat 1 van onze andere betaalmethoden een goed alternatief voor je zijn.

Helaas hebben wij zelf geen inzicht en invloed op de beoordeling van de aanvraag. Als je gekozen hebt voor Achteraf Betalen omdat je eerst wilt zien of het helemaal aan de verwachting voldoet dan zijn de volgende zaken goed om te weten:

► Elke aankoop mag je 14 dagen uitproberen. Indien je aankoop om wat reden niet aan de verwachting voldoet mag deze tot 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. In dat geval ontvang je van ons het volledige aankoopbedrag terug.

► Op elke product pagina en op onze homepage staan reviews van klanten die het product reeds aangeschaft hebben. Mogelijk helpt dit ook om een goed/beter beeld te krijgen van het product waar je interesse in hebt.• Wanneer de door jouw gewenste betaalmethode er niet tussen staat, neem dan s.v.p. contact met ons op.

Bestellingen worden automatisch doorgezet naar onze leveranciers en door hen binnen 24 uur verwerkt. Indien je een bestelling geplaatst hebt die je wilt wijzigen neem dan s.v.p. zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice en geef ons door welke wijziging je wenst.

Als de bestelling nog niet verzonden is door de leverancier dan kunnen wij deze nog aanpassen. Indien jouw bestelling al wel verzonden is dan kan je deze na ontvangst aan ons retourneren zodat we deze kunnen annuleren.

Op deze pagina kan je alle benodigde informatie vinden over het terugsturen van jouw bestelling. Je ontvangt dan ook het volledige aankoopbedrag terug van ons. 

Bestellingen worden automatisch doorgezet naar onze leveranciers en door hen binnen 24 uur verwerkt. Indien je een bestelling geplaatst hebt die je wilt annuleren neem dan s.v.p. zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. 

Als de bestelling nog niet verzonden is door de leverancier en wij kunnen deze nog annuleren dan is het mogelijk om jouw bestelling direct te annuleren. In dat geval storten we gelijk het aankoopbedrag volledig terug en staat dit binnen een paar dagen weer op jouw rekening.

Indien jouw bestelling al wel verzonden is dan kan je deze na ontvangst aan ons retourneren.* Op deze pagina kan je alle benodigde informatie vinden over het terugsturen van jouw bestelling. Je ontvangt dan ook het volledige aankoopbedrag terug van ons. Enkel de kosten voor het retour zenden zijn voor eigen rekening.

* Als jouw bestelling al wel verzonden is maar de levering langer dan 30 dagen duurt, dan is het wel mogelijk je bestelling te annuleren terwijl deze nog niet ontvangen is.

Normaal gesproken wordt jouw bestelling terug gezonden naar de leverancier wanneer je de bestelling weigert bij ontvangst De tarieven die voor onze buitenlandse leveranciers gelden om jouw bestelling te versturen, wijken sterk af van de kosten voor het retourneren vanuit Nederland.

Vanwege deze hoge kosten voor het retourneren in verhouding met de waarde van de bestelling, worden deze bestellingen vernietigd i.p.v. geretourneerd.

In dat geval kunnen wij de bestelling helaas niet meer annuleren en crediteren omdat deze geweigerd is bij ontvangst.

Wij hanteren geen verzendkosten voor jouw bestelling bij ons. Deze nemen wij volledig voor onze eigen rekening zodat jij kosteloos jouw bestelling ontvangt.Uitzonderingen zijn acties waarbij producten gratis worden weggegeven. Om deze kosten enigszins te dekken, worden hier wel verzendkosten voor berekend. Deze worden vermeld bij de betreffende actie.

Kijk hier voor alle actuele informatie over de verzending en levering van jouw bestelling, inclusief de levertijden.

Na het plaatsen van jouw bestelling in onze webshop, wordt deze direct doorgezet naar onze leverancier die jouw bestelling zal versturen. Nadat de leverancier de bestelling verwerkt heeft, worden de producten verstuurd. Op dat moment ontvang je een verzendbevestiging per mail inclusief het track & trace nummer om jouw bestelling te kunnen volgen.

Vanaf dat moment kan jij zelf jouw bestelling hier volgen.

* Het kan soms een paar dagen duren voordat de status te volgen is of dat deze is bijgewerkt door de vervoerders.

De gecommuniceerde levertijden zijn gebaseerd op de gemiddelde levertijden wat betekent dat veruit de meeste bestellingen binnen deze termijn geleverd worden. Er kunnen altijd factoren zijn die invloed hebben op de uiteindelijke levertijd. Helaas hebben wij niet op al deze factoren invloed maar we proberen je van te voren wel een zo nauwkeurig mogelijke indicatie te geven zodat jij weet wanneer je jouw bestelling mag verwachten.Wanneer je de levering van jouw bestelling al wel verwacht had, maar je hebt nog niets ontvangen. Doorloop dan s.v.p. onderstaande stappen:• Bekijk hier de verwachte levertijd.• Controleer hier de status van jouw bestelling.• Kijk hier als jouw bestelling volgens de track & trace informatie geleverd is maar je deze nog niet hebt ontvangen.• Neem direct contact op met onze klantenservice wanneer de track & trace informatie aangeeft dat je bestelling nog onderweg is en de verwachte uiterlijke leverdatum met meer dan 2 dagen verstreken is.

Wanneer de track & trace aangeeft dat je jouw bestelling ontvangen hebt terwijl dit niet zo is, onderneem dan de volgende stappen:

• Controleer of het opgegeven afleveradres op de ontvangen bestelbevestiging / factuur juist en volledig is.

• Kijk of er een briefje is achtergelaten in de brievenbus door de vervoerder.

• Controleer of de vervoerder jouw pakketje buiten voor de deur heeft achtergelaten.

• Informeer bij buren of jouw pakketje daar afgegeven is door de vervoerder.

• Doe navraag bij het afhaalpunt van de vervoerder bij jou in de buurt:

- GLS

- DHL

Wanneer jouw pakketje nog steeds niet terecht is en ook niet bekend is waar deze is, neem dan s.v.p. contact op met onze klantenservice.

Vermeld voor een snelle afhandeling s.v.p. de volgende dingen:

- Wat is het ordernummer en de achternaam waarop de bestelling geplaatst is?

- Is het opgegeven afleveradres juist en volledig?

- Heb je navraag gedaan bij het afhaalpunt van de vervoerder en bij buren?

* Als je meerdere producten besteld hebt dan worden deze mogelijk door verschillende leveranciers verzonden. In dat geval zal je de producten afzonderlijk van elkaar ontvangen.

De bezorger mag jouw bestelling alleen afgeven op het door jou opgegeven afleveradres. Indien dit adres niet juist of volledig is dan kan jouw bestelling niet afgeleverd worden.

Normaal gesproken wordt jouw bestelling dan terug gezonden naar de afzender. De tarieven die voor onze leverancier gelden om jouw bestelling te versturen, wijken af van de kosten voor het retourneren van een bestelling die niet afgeleverd kan worden.

Vanwege de hoge kosten voor het retourneren vanuit Nederland in verhouding met de waarde van de bestelling, worden deze bestellingen vernietigd i.p.v. geretourneerd.

Wanneer wij op tijd weten dat het opgegeven afleveradres niet klopt, dan kunnen wij soms nog vernietiging voorkomen. In dat geval dient er alleen opnieuw verzendkosten betaald te worden.

Wanneer de bestelling vernietigd is, dienen de bestelde artikelen door ons opnieuw ingekocht worden bij de leverancier en moet jouw bestelling weer opnieuw verstuurd worden vanuit de leverancier.

Deze extra kosten zullen wij dan moeten doorberekenen aan jou om er voor te zorgen dat jij alsnog de door jouw bestelde producten ontvangt.

Het kan altijd gebeuren dat jouw bestelling niet aan de verwachting voldoet. Iedere bestelling mag binnen 30 dagen na ontvangst aan geretourneerd worden ongeacht wat de reden* is.

Wanneer wij de retourzending van jouw bestelling in goede orde ontvangen, annuleren wij de bestelling en crediteren wij de factuur.De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn:

- Je hebt het product niet langer dan 30 dagen geleden ontvangen
- Het product is onbeschadigd
- Het product wordt compleet en in de originele en onbeschadigde verpakking retour gezonden
- De retourzending wordt door ons ontvangen, jij als afzender bent hier verantwoordelijk voor (daarom adviseren wij het altijd te retourneren inclusief track&trace).

Op deze pagina vind je meer informatie over het retourneren van jouw bestelling. 

Het kan altijd gebeuren dat jouw bestelling niet aan de verwachting voldoet. Iedere bestelling mag binnen 30 dagen na ontvangst aan geretourneerd worden ongeacht wat de reden* is.

Wanneer wij de retourzending van jouw bestelling in goede orde ontvangen, annuleren wij de bestelling en crediteren wij de factuur.

Je kan direct een nieuwe bestelling plaatsten voor het gewenste andere product of wachten tot jouw retourzending door ons afgehandeld is.De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn:- Je hebt het product niet langer dan 30 dagen geleden ontvangen- Het product is onbeschadigd- Het product wordt compleet en in de originele en onbeschadigde verpakking retour gezonden- De retourzending wordt door ons ontvangen, jij als afzender bent hier verantwoordelijk voor (daarom adviseren wij het altijd te retourneren inclusief track&trace).

Op deze pagina vind je meer informatie over het retourneren van jouw bestelling. 

Wanneer je een ander product of een andere uitvoering hebt ontvangen dan besteld, controleer dan eerst of dit mogelijk een bestelling is die bij een andere webshop gedaan is.

Als wij jou het verkeerde artikel geleverd hebben, stuur het artikel dan niet gelijk retour maar n
eem eerst contact op met onze klantenservice.

Stuur s.v.p. een foto mee van het ontvangen product zodat we dit zo snel en goed mogelijk voor je kunnen afhandelen.

Waneer je jouw bestelling aan ons hebt teruggestuurd inclusief track & trace, kijk dan s.v.p. op de website van de vervoerder wat de status is van jouw retourzending.

Hieronder vind je een directe link naar de track & trace pagina van de vervoerders waar je de status kan bekijken.

• DHL
• PostNL
• Bpost

Na ontvangst wordt jouw retourzending binnen maximaal 2 dagen afgehandeld en informeren we jou per mail.

Wanneer de track & trace informatie van jouw retourzending aangeeft dat wij deze ontvangen hebben en het is meer dan 2 dagen geleden, neem dan s.v.p. contact met ons op. Graag ontvangen we dan ook de link met de track & trace informatie en/of het track & trace nummer.

Wij verlenen de volgende garanties op onze producten:- 6 maanden: accessoires (o.a. horlogebandjes, usb oplaadkabels)- 12 maanden: batterij- 24 maanden: smartwatch/activity tracker (technische werking)

Als jouw product binnen de garantietermijn kapot gaat zonder dat je daar wat aan kan doen omdat je het gebruikt hebt zoals je het hoort te gebruiken dan kan je aanspraak maken op de garantie. 

Wanneer het product onjuist gebruikt is en hierdoor schade of een defect ontstaat dan kan je geen aanspraak maken op de garantie.

Dus wordt het scherm van jouw smartwatch zwart zonder dat er een aanwijsbare oorzaak voor is? Dan gaan wij uit van een fabricagefout en ontvang je van ons een nieuwe. Gebeurt dit bijvoorbeeld nadat je er per ongeluk mee tegen de muur bent gestoten? Dan is er sprake van een zogenaamde gebruikersfout en dan vervalt de garantie.

Indien je product binnen de garantietermijn niet meer juist werkt zonder dat er sprake is van een gebruikersfout dan is dat heel vervelend. Gelukkig kan je dan aansprak maken op de garantie.

Neem in dat geval s.v.p. contact met ons op en vermeld de volgende zaken:

* Naam + Adres

* Ordernummer

* Duidelijke omschrijving klacht/probleem / defect

Stuur indien mogelijk ook foto's of een filmpje mee te verduidelijking van het probleem. Dit kan ook via WhatsApp. 

Wanneer je kiest om je bestelling te betalen met Klarna zijn er 3 mogelijkheden:

• Betaal nu : Gratis kopersbecherming + direct afrekenen

• Betaal later: Gratis kopersbescherming + betaal tot 30 dagen later zonder rente

• Betaal in 3 delen : Gratis kopersbescherming + aankoopbedrag uitspreiden over 60 dagen en betalen in 3 rentevrije termijnen.

Zie voor meer informatie: https://www.klarna.com/nl/smoooth/

Als het niet lukt om je bestelling te plaatsen met Achteraf Betalen via Klarna dan kan dat of een technische - of een administratieve oorzaak hebben.

• Wanneer je niet wordt doorgeleid naar de website van Klarna en/of een foutmelding krijgt, dan betreft het een een technische oorzaak. Neem in dat geval s.v.p. contact met ons op en vermeld zo duidelijk mogelijk welke foutmelding je ziet.
• Word je wel doorgeleid naar de website van Klarna en de aanvraag wordt niet goedgekeurd of je hebt de aanvraag niet kunnen voltooien, neem dan s.v.p. contact op met de klantenservice van Klarna. In veel gevallen kan de aanvraag dan alsnog verwerkt worden. Als na contact met Klarna blijkt dat het voor jou niet mogelijk is om gebruik te maken van Achteraf Betalen dan hopen wij dat 1 van onze andere betaalmethoden een goed alternatief voor je zijn.

Helaas hebben wij zelf geen inzicht en invloed op de beoordeling van de aanvraag. Als je gekozen hebt voor Achteraf Betalen omdat je eerst wilt zien of het helemaal aan de verwachting voldoet dan zijn de volgende zaken goed om te weten:

► Elke aankoop mag je 30 dagen uitproberen + gratis retourneren (v.a. € 50,-). Indien je aankoop om wat reden niet aan de verwachting voldoet mag deze tot 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. In dat geval ontvang je van ons het volledige aankoopbedrag terug.

► Op elke product pagina en op onze homepage staan reviews van klanten die het product reeds aangeschaft hebben. Mogelijk helpt dit ook om een goed/beter beeld te krijgen van het product waar je interesse in hebt.

Jouw bestelling is bij ons geplaatst en voor alle vragen over je bestelling kan je bij ons terecht.

De facturering van jouw bestelling verloopt via Klarna en voor factuurvragen kan je contact (telefonisch/chat) met de klantenservice van Klarna, zie: https://www.klarna.com/nl/klantenservice/

Op deze pagina staan alle Nederlandse handleidingen voor onze smartwatches.

Wanneer de smartwatch aan te zetten is dan mag er van uitgegaan worden dat deze functioneel ook goed werkt.

Het niet kunnen aanmelden van de smartwatch is geen technisch defect maar heeft te maken met de instellingen van de app/smartphone.

Smartphones zijn tegenwoordig zeer goed beveiligd. Voor de verbinding met de smartwatch is het van groot belangrijk dat de bijbehorende app die juiste instellingen en toestemmingen / rechten heeft.

Bij het installeren van de app of bij het de 1e keer opstarten wordt meestal om de juiste toestemmingen gevraagd in de app. Ook als je alle toestemmingen hebt gegeven kan het gebeuren dat het nog niet mogelijk is om de smartwatch te verbinden met de app.

Doorloop onderstaande stappen indien het aanmelden van de smartwatch in de app niet lukt:

1) Controleer of de bluetooth functie van de smartphone aan staat en zet deze aan indien dit uit staat. (Bluetooth staat automatisch aan op de smartwatch)

2) Open de instellingen van de bijbehorende app op de smartphone. Zie hier voor Android telefoons (Samsung, Huawei enz.) en hier voor Apple.

3) Zorg dat de app onderstaande instellingen en toestemmingen heeft:

• Autostart (aan): Dit zorgt er voor dat de app automatisch opstart en er verbinding gemaakt kan worden met de smartwatch. Dit moet AAN staan.• Batterijbesparing (uit): De batterijbesparing zorgt er voor dat een app automatisch gestopt wordt om de batterij te besparen. Dit moet UIT staan.

• App-toestemmingen (aan): Hier kan je instellen welke toestemmingen/rechten de app heeft. Geef de app voor elk onderdeel TOESTEMMING. Dit zorgt er ook voor dat na het aanmelden alle gewenste functies juist werken.Wanneer je in het bezit bent van een Samsung telefoon dan is het soms noodzakelijk om de netwerkinstellingen te resetten. Zie hier voor uitleg.

Als het aanmelden nog steeds niet wil lukken, doorloop dan de volgende stappen:

1) Reset de smartwatch naar fabrieksinstellingen.

2) Zet bluetooth op de smartphone uit en weer aan.

3) Controleer of de fabrieksnaam van de smartwatch zichtbaar is in de bluetooth instellingen van je smartphone. Zo ja, verwijder de verbinding.

4) Start de smartphone opnieuw op

5) Verwijder de app en installeer deze opnieuw.

6) Meld de smartwatch opnieuw aan in de app en geef de app alle toestemmingen waar om gevraagd wordt.Als het aanmelden nog steeds niet wil lukken, neem dan s.v.p. contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.Voor een zo compleet mogelijk beeld ontvangen we dan graag de volgende informatie om jou zo goed mogelijk verder te kunnen helpen:

• Merk + type smartphone

• Versie besturingssysteem (zie hier)

• Screenshots van de app instellingen en toestemmingen

• Een kort filmpje waarin het probleem zo duidelijk mogelijk zichtbaar is. Het meest makkelijke is om een zogenaamde screenrecorder app te installeren op de smartphone. Bijvoorbeeld deze voor Android of deze voor Apple.

Nadat de smartwatch is aangemeld in de app, loopt de tijd synchroon met de tijd van de smartphone. Voor een juiste werking is het van belang dat:

1) De app van de smartwatch automatisch opstart

2) De app van de smartwatch op de achtergrond blijft werken en niet gestopt wordt door de batterijbesparing van de smartphone.

Dit kan op de volgende manier aangepast worden:

- Open het instellingen menu op de smartphone- Kies "apps"- Selecteer de app die bij de smartwatch hoort- Pas de instellingen aan zodat aan bovenstaande voorwaarden voldaan wordt.

Wanneer je problemen blijft ervaren neem dan s.v.p.  contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.Voor een zo compleet mogelijk beeld ontvangen we dan graag de volgende informatie om jou zo goed mogelijk verder te kunnen helpen:• Merk + type smartphone

• Versie besturingssysteem (zie hier)

• Screenshots van de app instellingen en toestemmingen

• Een kort filmpje waarin het probleem zo duidelijk mogelijk zichtbaar is.

Wanneer je smartwatch niet meer aangaat of niet meer oplaadt  dan kan dit aan de smartwatch, de meegeleverde usb oplaadkabel of de gebruikte usb oplader liggen.Doorloop onderstaande stappen om te kijken of ze een oplossing bieden: 

1) Controleer of de contactpunten van de usb oplaadkabel goed contact maken met de contactpunten van de smartwatch (vooral indien de oplaadkabel niet magnetisch is).

2) Maak de contactpunten van zowel de smartwatch als de usb oplaadkabel schoon.

3) Gebruik een andere usb oplader (evt. usb poort van de computer) in combinatie met de meegeleverde usb oplaadkabel + laadt de smartwatch minimaal 2 uur op met de andere usb oplader.

4) Indien de smartwatch nog wel aan gaat, reset het horloge via het menu naar de fabrieksinstellingen. Of als het horloge niet meer aan gaat, reset het horloge dan via de fysieke knop aan de zijkant (indien aanwezig) door deze 10-15 seconden ingedrukt te houden.

Wanneer de smartwatch nog steeds niet goed werkt, neem dan s.v.p. contact op met onze klantenservice.Voor een juiste en snelle afhandeling ontvangen we dan graag de volgende  informatie:

• Een kort (10-15 seconden) filmpje waarop het probleem duidelijk te zien is terwijl de smartwatch aan de oplader ligt.* Wanneer het filmpje te groot is om per e-mail verstuurd te worden dan kan je het (gratis) hier naar ons versturen. Kijk hier voor een uitleg.

Op de product pagina van elke smartwatch kan je  informatie vinden over de capaciteit van de batterij van jouw smartwatch.

• De stand-by-tijd geeft aan hoe lang de batterij mee gaat indien deze volledig opgeladen is en de smartwatch verder niet gebruikt wordt of meldingen ontvangt.
• De gebruikerstijd is een indicatie hoe lang de batterij in de praktijk bij normaal tot gemiddeld gebruik mee gaat. Dit is sterk afhankelijk van het gebruik en de instellingen van de app/smartphone en smartwatch.

Wanneer de batterij sneller leeg is dan zou moeten, doorloop dan s.v.p. onderstaande stappen:

1) Reset de smartwatch via het menu van het horloge + start de smartwatch opnieuw op.
2) Verwijder de app van de smartphone + installeer de app opnieuw en geef toestemming voor alles waarom gevraagd wordt + meld de smartwatch opnieuw aan in de app.
3) Maak de contactpunten van zowel de smartwatch als de usb oplaadkabel schoon.
4) Gebruik de usb oplaadkabel met een andere usb oplader (indien niet aanwezig dan kan ook de usb aansluiting van de computer gebruikt worden) + laadt de smartwatch opnieuw op voor minimaal 2 uur.
5) Open de instellingen van de bijbehorende op de smartphone. Zie hier voor Android telefoons (Samsung, Huawei enz.) en hier voor Apple. Zorg dat de app onderstaande instellingen en toestemmingen heeft:
• Autostart (aan): Dit zorgt er voor dat de app automatisch opstart en er verbinding gemaakt kan worden met de smartwatch. Dit moet AAN staan.
• Batterijbesparing (uit): De batterijbesparing zorgt er voor dat een app automatisch gestopt wordt om de batterij te besparen van de smartphone. Dit moet UIT staan.

Wanneer er nog steeds problemen zijn met de batterij van jouw smartwatch, neem dan s.v.p. contact op met onze klantenservice.

Voor een zo compleet mogelijk beeld ontvangen we dan graag de volgende informatie:

2 foto's; 1 foto met datum + tijd zichtbaar wanneer de smartwatch zichtbaar volledig opgeladen is + 1 foto met datum + tijd zichtbaar wanneer de smartwatch zichtbaar bijna leeg is.
- Foto's of filmpje van de app instellingen

Als het display van jouw smartwatch niet meer werkt , probeer dan eerst de smartwatch een harde reset te geven door de fysieke knop aan de zijkant (indien aanwezig) 10-15 seconden in gedrukt te houden.

Wanneer er nog steeds problemen zijn met het display van jouw smartwatch, neem dan s.v.p. contact op met onze klantenservice. Voor een juiste en snelle afhandeling ontvangen we dan graag de volgende informatie van je per mail: 

- Ordernummer, achternaam en e-mailadres waarmee de bestelling geplaatst is.

- Heb je de smartwatch kunnen resetten en in hoeverre heeft dit geholpen?

- Is er iets met de smartwatch gebeurt (gevallen/gestoten/in contact geweest met water)?

• Verder ontvangen we ook graag een kort (10-15 seconden) filmpje * waarop het display probleem te zien is terwijl de smartwatch aan de oplader ligt.

* Wanneer het filmpje te groot is om per e-mail verstuurd te worden dan kan je het (gratis) hier naar ons versturen.  Kijk hier voor een uitleg.

Het aantal stappen en de afgelegde afstand wordt berekend door de ingebouwde bewegingssensoren.

Voor een juiste berekening is het van belang dat in de app het persoonlijk profiel (leeftijd, lengte, gewicht enz.) wordt ingevuld.

Indien het profiel juist en volledig is ingevuld en de waardne kloppen nog steeds niet; reset dan de smartwatch naar de fabrieksinstellingen.

Als de smartwatch een "weer/temperatuur" functie heeft, dan wordt deze informatie uitgelezen van de smartphone.

Voor een juiste werking van deze functie is het belangrijk dat:

- Er een weer app is geïnstalleerd op de smartphone

- Deze weer app 24/7 werkt op de smartphone zodat de smartwatch ook 24/7 deze informatie kan uitlezen

Mocht de temperatuur onjuist worden weergegeven dan is de oorzaak te vinden in 1 van deze 2 zaken of beiden.

Al onze smartwatches werken zowel met Apple (Iphone) als Android (Samsung, Nokia, Huawei enz.) smartphones. Verder is het afhankelijk van welke versie van het besturingssysteem (IOS of Android) er op de smartphone geïnstalleerd is.

Op de productpagina van elk model smartwatch vind je onder het tabblad "Specificaties" informatie over de minimale vereisten van de softwareversie die jouw smartphone moet hebben voor een goede werking. 

Hier vind je informatie om te zien op welke versie van IOS jouw Iphone draait en hier zie je hoe je dat kan controleren voor Android.

Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen!

Alle smartwatches & activity trackers staan draadloos via bluetooth in verbinding met de smartphone. Voor deze horloges is een simkaart niet nodig tenzij het anders vermeld staat.

Alleen voor onze GPS horloges is er wel altijd een simkaart vereist.

Al onze smartwatches hebben ingebouwde sensoren die verschillende zaken meten en registreren. Het aantal genomen stappen, afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën wordt automatisch voor je bijgehouden als je de smartwatch draagt.

Daarnaast hebben de meeste modellen verschillende sportstanden die je kan selecteren wanneer je de smartwatch gebruikt tijdens een specifieke (sport)activiteit. De geselecteerde sportstand toont en registreert de tijd dat je met de activiteit bezig bent en het aantal verbrande calorieën tijdens deze activiteit. Afhankelijk van het model wordt er ook aanvullende informatie weergegeven zoals de hartslag.

Onze modellen hebben geen GPS ingebouwd waardoor het niet mogelijk is achteraf afgelegde routes terug te kijken of snelheid te meten. Dit kan wel door de smartwatch in combinatie met je smartphone te gebruiken.

Hieronder een uitleg hoe de verschillende waarden gemeten worden door onze smartwatches:

Stappen: Het horloge heeft hiervoor een aantal bewegingssensoren ingebouwd. 1 daarvan is de versnellingsmeter die meet hoe hard het apparaat in welke richting versnelt.

Verbrande calorieën: Als je in de app jouw persoonlijke informatie (leeftijd, geslacht, gewicht) hebt ingegeven dan wordt dit berekend aan de hand van de intensiteit van je activiteit. Dit wordt weer gemeten door de tijd dat je bezig bent en je hartslag tijdens deze activiteit.

Hartslag: Wanneer jij het horloge op jouw pols draagt, wordt het groene licht aan de onderkant geabsorbeerd door jouw bloed en weerkaatst jouw bloed een rood licht. De sensor naast de groene LED-lampjes leest deze weerkaatsing af en zet dit om in een hartslag per minuut.

Bloeddruk: Het horloge meet de trillingen in je ader. Dit wordt vervolgens omgerekend naar bloeddruk.

Zuurstofgehalte bloed: De SpO2-sensor in het horloge meet met licht hoe hoog het zuurstofgehalte in je bloed is. Zuurstofrijk bloed absorbeert infraroodlicht, terwijl bloed dat te weinig zuurstof bevat dit juist doorlaat

Slaap: Het horloge meet de tijd die tussen iedere hartslag zit. Dit wordt vervolgens gecombineerd met de bewegingsmeter. Op basis van deze gegevens kan het horloge bepalen of je slaapt, wakker bent en in welk slaapstadium je je bevindt.

Zodra je je smartwatch ontvangen hebt, dient deze 1-malig aangemeld te worden op jouw smartphone en naar wens ingesteld te worden. Wij adviseren om de meegeleverde handleiding te gebruiken bij het voor het eerst in gebruik nemen van jouw smartwatch.

Tevens kan je op onze Veelgestelde Vragen pagina onder het kopje "Handleidingen" van veel modellen een verkorte handleiding vinden in het Nederlands.

De water- (en stof)bestendigheid van jouw smartwatch wordt aangeduid met een IP (Ingress Protection) nummer. Deze aanduiding geeft weer waar jouw horloge wel en niet tegen bestand is.

Betekenis cijfers

Al onze smartwatches zijn of IP67 of IP68. Het 1e cijfer (6) geeft aan hoe goed het apparaat beschermd is tegen binnendringen van stof en vuil. Hierbij is 6 het hoogste cijfer mogelijk en dit geeft aan dat de smartwatch volledig stofdicht is.

Het 2e cijfer (7 of 8) geeft aan hoe goed de smartwatch tegen water kan. Het cijfer 7 geeft aan dat het horloge waterbestendig is. Er dringt geen vocht binnen als het horloge maximaal 30 minuten op maximaal 1 meter diepte onder water is bij een temperatuur tussen de 15-35 °C.Het cijfer 8 geeft aan dat het horloge waterdicht. Er dringt geen vocht binnen als het horloge op maximaal 3 meter diepte onder water is bij een temperatuur tussen de 15-35 °C.

IP67

Een smartwatch met een IP67 classificatie is volledig stofdicht en zal een incidentele onderdompeling in het water overleven. Het horloge is niet geschikt om langdurig in contact te komen met water.

IP68

Met een IP68-gradatie is de smartwatchvolledig stofdicht en waterdicht. Het horloge is geschikt om in contact te komen met water, onder de juiste omstandigheden!

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Een smartwatch met een IP68 gradatie is wel bestand tegen natuurwater maar niet tegen water waar zout (zee) of chloor (zwembad) aan toegevoegd is. Ook is het horloge bestand tegen kraanwater maar niet tegen water wat vermengd is met o.a. zeep en shampoo (douchen). De waterdichtheid geldt verder alleen bij temperaturen tussen de 15-35 °C. Bij bijvoorbeeld een sauna bezoek zijn de temperaturen doorgaans veel hoger. Om die reden adviseren wij het horloge af te doen tijdens deze situaties om schade aan de smartwatch te voorkomen.